2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nda kazanan Hollanda…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 64’üncüsü düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nı, Duncan Laurence’ın seslendirdiği Arcade şarkısı ile Hollanda kazandı. Yarışmaya, puanlar dağıtılırken “Filistin” yazılı bayrak açan İzlanda damga vurdu.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın finali dün İsrail’in Tel Aviv kentinde yapıldı. Performansları puanlayan 41 ülkeyle yapılan bağlantılar ve oylama sonrası yarışmanın galibi Duncan Laurence’ın seslendirdiği Arcade şarkısı ile Hollanda oldu. Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna’nın mini konser verdiği, çeşitli protesto ve boykot çağrılarının gölgesinde gerçekleşen 2019 Eurovision Şarkı Yarışması’na puanlar dağıtılırken “Filistin” yazılı bayrak açan İzlanda damga vurdu. Bu yıl 64’üncüsü düzenlenen Eurovision’un finalinde 26 ülke sahne aldı. Performansların tamamlanmasının ardından oylama işlemi yapıldı. Oylama esnasında sahneye Madonna çıktı. Madonna’nın dansçısının arkasındaki Filistin bayrağı dikkat çekti.

2019’un en genç katılımcısı 16 yaşındaki Zena Beyaz Rusya adına Like it isimli şarkıyı seslendirdi. Finale katılan ülkeleri, iki yarı finalde üst tura çıkmaya hak kazanan 10’ar ülkenin yanı sıra her sene doğrudan katılma hakkına sahip beş ülke (Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, İspanya) ve ev sahibi İsrail oluşturdu. Yarışmada İtalya ikinci, Rusya üçüncü olurken ev sahibi İsrail ise 23. oldu.

,ucGuShQfyUKueeKUbgHcqQ ,w0swnzmKLUOqJAdQ1AMT4Q ,xof964ySjUqUN4s3BtGVhQ ,6dfmk4gLREWRXGOEeQn-Jg ,BoY8PEhNREexYSTJZt_i2g ,hnnP3fQSyEOF4Ics2QXIlg ,iaFVvKUle0CALoCMrQgkVw ,pVih-Lu33024R8-DvSW3QQ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.