Emine Erdoğan, Ürdün’de düzenlenen Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Zirvesi’ne katıldı…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den ilk kez bir lider eşinin katıldığı zirvede Emine Erdoğan, gençlerin Ortadoğu’ya bakışının ele alındığı ‘Ortadoğu’yu Uyandırmak’ başlıklı oturum öncesinde katılımcılara özel bir hitapta bulundu.

Konuşmasında Türkiye’nin ve Ürdün’ün Suriyeli mültecilere kapılarını cömertçe açtığını ve dünyaya örnek bir evsahipliği yaptığını söyleyen Emine Erdoğan, hayata geçirdikleri ‘sıfır atık’ projesini anlattı. Kendisinin himayesinde gerçekleşen ‘Sıfır Atık’ projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerini sıralayan Emine Erdoğan, “Sıfır Atık kültürünün yaygınlaşmasıyla birlikte 2030 yılında Türkiye’de İstanbul’un su ve elektrik ihtiyacına denk gelen bir enerji tasarrufu yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İSRAFI YAŞAM BİÇİMİ YAPMAYIN

KONUŞMASINDA üretim süreçlerinden kaynaklanan su tüketimine de değinen Emine Erdoğan şunları söyledi: “Gençler, bir fincan kahvenin üretimi için gereken su miktarının 140 litre olduğunu biliyor muydunuz? Giymekten bıkıp attığımız bir tişörtün israfı, onun üretimi için harcanan 2700 litre suyun israfı demektir. Dünyayı incittiğimiz her an dünya bize cevabını tükenerek veriyor. İsrafı yaşam biçimi haline getirmemeliyiz. Hele de dünyanın bir yarısında çocuklar temel ihtiyaçları olan kıyafetleri bile bulamazken bu bize yakışmaz.”

GENÇLERİ GÖBEKLİTEPE’YE DAVET ETTİ

KONUŞMASININ sonunda gençlere tavsiyelerde bulunan Emine Erdoğan “Özellikle birçok ön yargının odağındaki Ortadoğu’lu gençler aklı hür, vicdanı hür bir gençlik olmalıdır. Bu coğrafyanın gençleri yeni dünyanın inşasında da öncü olmalı. Bu çerçevede, dost ve kardeş ülke Ürdün ve Türkiye’nin gençlerini eğitim, çevre, teknoloji gibi alanlarda ortak çalışmaya davet ediyorum. Biliyorsunuz ülkemizde dünya tarih yazımını değiştiren yeni bir arkeolojik keşif yapıldı. Dünyanın en eski yerleşim yeri Göbeklitepe Şanlıurfa’da bulunuyor. Sizleri en kısa zamanda tarihin sıfır noktasını görmeye davet ediyorum. Ve elbette İstanbul her zaman olduğu gibi yeni keşifler için sizi bekliyor” dedi.

Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu Kuzey Afrika Bölgesel Zirvesi’nde konuşan Emine Erdoğan daha sonra Ürdün Kraliçesi Raniael-Abdullah ile bir araya geldi.

71666

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.