2022 yılının 5 yeni seyahat trendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlkbaharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte yılın en yoğun geçen turizm dönemine hazırlıklar başladı. İki yılı aşkın süredir devam eden pandemi döneminde eski seyahat alışkınlıklarından uzaklaşan seyahatseverler farklı seyahat türlerini de daha kolay tercih etmeye başladılar. Seyahat bileti satış platformu obilet.com, seyahatseverlere 2022 yılının 5 yeni seyahat trendini derledi.

Kış turizminin yavaş yavaş sonlanması ve baharın gelişiyle yılın en yoğun geçen turizm dönemi için hazırlıklar başladı. Pandemi ile birlikte iki yıldır eski seyahat alışkanlıklarından uzaklaşan seyahatseverler bunu fırsata çevirerek farklı tatil ve seyahat türlerini de daha kolay tercih eder oldular. Yılın yorgunluğunu atmak isteyen seyahat severler şimdiden araştırmalara başladı. Seyahat bileti satış platformu obilet.com, erken rezervasyon ile ucuza tatil yapmak isteyen fakat nasıl bir seyahat yapacaklarına karar veremeyen seyahat severlere 2022 yılının 5 yeni seyahat trendini sıraladı.

Hem iş yap hem tatil

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemi hemen her sektörde çalışma tarzı olarak yaygınlaşmaya başladı. Evden çalışmaya geçenlerin seyahat planları arasında özellikle 2022 yılının en büyük trendi arasında hem iş hem tatil yapmak bulunuyor. Tatil yaparken çalışmaya da olanak sağlayan bu seyahat türünde birçok alternatif bulabilmek mümkün.

Yükselen trend: gönüllü turizm

Eski bir seyahat türü sayılabilecek olan gönüllü turizm, bu yıl en dikkat çeken trendlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Trendin temelini ise seyahatseverlerin kendi konaklama, ulaşım ve diğer masraflarını kendilerinin karşılaması ve gittikleri yerdeki halka fayda sağlamak oluşturuyor. Seyahat severler bu seyahat trendinde hem yeni kültürlerden besleniyor hem de o topluma katkıda bulunuyorlar.

Sürdürülebilir tercihler ön planda olacak

2022 yılı seyahat tercihlerini yaparken tercihlerinin sürdürülebilir seçeneklerden oluşmasına dikkat edilen bir trende sahip olacak. Ulaşım, konaklama gibi birçok sürecin yanı sıra tüm süreçlerde sürdürülebilir tercihler gözde olacak. Atık azaltma noktasında uzun süreli kullanılabilen su şişeleri, bez çanta kullanımı gibi detaylar ön plana çıkıyor.

Şehrin yerli turistleri olmaya hazır olun

Şehrin yerli turisti olmak özellikle kısa zaman içerisinde ulaşım sağlayarak günübirlik seyahat etmeyi temeline alıyor. Seyahatseverler bu yıl yaşadıkları yerlerden çok uzaklaşmayarak şehrin içerisinde turist kimliklerine bürünerek şehrin bilinmeyenlerini keşfedecekler.

Plansız ve anlık yolculuklar

Plansız ve anlık yolculuklar trendi ise herhangi bir plana sadık kalmadan anlık planlanan yolculukları temele alıyor.  Bu trend aynı zamanda seyahatseverlerin sohbet arasında veya sosyal medya platformlarında gördükleri trend rotalardan etkilenmeleri ile meydana geliyor. Seyahatseverlerin kendilerini akışa bıraktıkları bu seyahat trendin de karşılaşacakları her yeni mekân, her çıkmaz sokak, her tarihi eser onları heyecanlandırmaya yetiyor.