Borsada 3 hisse için tedbir alarmı

Borsada 3 hisse için tedbir alarmı

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında üç pay için yeni önlemler açıkladı. AKFIS ve TKNKA’da açığa satış ve kredili işlemler yasaklanırken, PRZMA paylarında brüt takas uygulanacak.

Borsa İstanbul, piyasalardaki olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine yönelik gözetim çalışmaları kapsamında üç hisse için tedbir kararı aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Akfen İnşaat (#AKFIS.E) ve Teknika Plastik (#TKNKA.E) payları, 31 Ağustos 2026 tarihli işlemlerden seans başından itibaren 29 Eylül 2026 tarihli işlemlerin seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul ayrıca Prizma Press Matbaacılık (#PRZMA.E) payları için brüt takas tedbiri uygulanmasına karar verdi. Söz konusu tedbir de 31 Ağustos 2026 seans başında başlayacak ve 29 Eylül 2026 seans sonuna kadar devam edecek.

VBTS kapsamında alınan tedbirler, ilgili payların işlem görmeye devam etmesini engellemezken yatırımcıların söz konusu hisselerde gerçekleştirebileceği bazı işlem türlerini sınırlandırıyor.

Exit mobile version