Gülden Almond, Patron ve Toprak yeniden denizle buluştu
Ziyaretin ardından Şalvar Kaptan lakaplı balıkçı Fehmi Büyükkal Lapta bölgesinde bulup Gülden Almond ve Patron, Ahmet Kaplan’ın da Alsancak bölgesinde bulup Toprak adını verdiği ve tedavisi tamamlanan üç deniz kaplumbağası,  yaşamlarına doğal ortamlarında devam etmek üzere mavi sulara uğurlandı. Merit Royal & Crystal Cove Otelleri’nin kumsalında gerçekleşen salım etkinliğine Çevre Dairesi Müsteşarı Serhan Aktunç, Çevre Dairesi Müdürü Emir Akyıllar, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Gülden Almond ve Patron isimli kaplumbağaları bulup ilk müdahalelerini yapan, hayvanseverler ve Meritta gönüllüleri katıldı.

Tibuk: “4. kuruluş yıldönümümüzü gurur ve mutlulukla kutluyoruz”
Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nin mimarı, Net Holding Murahhas Üyesi ve Genel Koordinatörü Hande Tibuk, 4. kuruluş yıldönümünün gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek yaralı deniz kaplumbağalarının tedavisinde gösterdikleri başarı oranı ile dünya standartlarında örnek gösterilecek bir rehabilitasyon merkezi olduklarının altını çizdi. Her geçen gün gelişme gösteren Merkez’in geniş kitlelere ulaşarak deniz kaplumbağaları hakkında toplum bilincini artırmaya katkı sağladığını, deniz kaplumbağalarının ve yaşam alanlarının daha iyi şartlarda olabilmesi için yeni projeler ürettiğini kaydeden Tibuk, Meritta’nın bundan sonra da daha yaşanabilir bir doğa için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Başkale: “Denizel ekosistem sağlığına büyük destek”

Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, sadece deniz kaplumbağasının tedavisini yapmıyor aynı zamanda denizel ekosistemin sağlığına büyük katkılar sağlıyor. Bilindiği üzere 1000 yavru kaplumbağadan sadece birkaçı erginliğe ulaşabiliyor. Aslında yaralı bir kaplumbağayı tedavi etmek, yüzlerce yavruyu korumakla neredeyse eşdeğer katkı sağlıyor. Bu canlılar denize ulaştıklarında ver erginleşip tekrar yuvalamak için kumsallara çıktıklarında deniz ile kumsal arasındaki enerji akışında bir köprü görevi görüyorlar. Bu özellikleri ile yaşadıkları ortamın kalitesi hakkında bizlere bilgi veriyor. Aynı zamanda bir turizm ülkesi olan Kıbrıs’ta denizlerde istemediğimiz denizanalarını tüketerek adeta bizlere hizmet ediyorlar. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarının, balıkçıların, yerel halkın ve çevre dairesinin ortak bir paydada buluşması ve yakın işbirliği içerisinde olması umut verici bir durum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi borç bilirim.