Borsa İstanbul’da bugün işlem görmeye başlayan Arzum Elektrikli Ev Aletleri, bu yıl halka açılan şirketlerin genelinde olduğu gibi tavanla başlangıç yaptı.
Arzum Elektrikli Ev Aletleri halka arz gong töreni Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Korkmaz Enes Ergun, Arzum Elektrikli Ev Aletleri CEO’su Mete Zadil, Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy ve Arzum Elektrikli Ev Aletleri Genel Müdür Yardımcıları Mehtap Yıldız, Arif Emre Ünal, Serhan Giray ve Arda Altınok’un katılımıyla gerçekleşti. Ergun, törendeki konuşmasında, Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin bu sene Borsa’da işlem görmeye başlayan sekizinci şirket olduğunu anımsatarak, bu 8 halka arzla bu sene şirketlere ve ortaklara yaklaşık 1 milyar 124 milyon lira kaynak sağlandığını ve bu halka arzlara 1 milyon 22 bin yatırımcının katıldığını belirtti.
Ergun, Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin halka arzına ilişkin şunları kaydetti:
Gelecek yıl halka arzların artarak devam edeceğini belirten Ergun, “Bildiğiniz üzere kasım ayında resmi gazetede yayımlanan düzenlemeyle borsada işlem görmeye başlayan şirketlere 2 puan kurumlar vergisi indirimi gelmişti gerek bu teşvikle gerekse piyasa koşulları nedeniyle 2021 yılında da halka arzların artarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.
“Arzum’un başarılarla dolu tarihinde yeni bir dönme giriyoruz”
Arzum Elektrikli Ev Aletleri CEO’su Mete Zadil, Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin 2021’de 55’inci yılını dolduracağını belirterek, Türkiye’de 50 yaşından büyük şirket sayısının az olduğunu söyledi.
Zadil, “Çok başarılı geçen ve bireyselde 53,6 kat kurumsalda 18,7 kat talep gören sürecin ardından bugün Arzum’un başarılarla dolu tarihinde yeni bir döneme giriyoruz” ifadesini kullandı.
Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin ürünleriyle müşterilerin hayatını kolaylaştırdığını kaydeden Zadil şöyle devam etti:
“Üç ana alanda faaliyet gösteriyoruz; mutfak aletleri, kişisel bakım ve elektrikli ev aletleri Türkiye’de sektöründe marka bilinirliği ve hane penetrasyonunda ilk üç şirketten biriyiz. Türkiye’nin ve dünyanın tanınmış tasarım ofisleriyle çalışıyoruz. Tasarım ve inovasyon alanında sadece son 3 yılda 30’un üzerinde ulusal ve uluslararası ödülün sahibi olduk.”
Zadil, Arzum’un çok köklü ve dayanıklı bir şirket olduğuna dikkati çekerek, “Geçtiğimiz 5 yılda pandemi de dahil olmak üzere birçok olaya rağmen her koşulda performansını korudu. Yalın ve dayanıklı bir iş modelimiz var.Satışlar, favök, net karlılık büyürken net işletme sermayesi, borçluluk hep kontrol altında tutuldu. Son dönemde öz kaynaklarımız büyüdü. Temettü dağıttık. Net borç favök oranını bununla beraber düşürdük. Covid-19 süreci de şirketimizin dayanıklı iş modeli için çok güzel test bir ortamı sundu” değerlendirmesinde bulundu.
Şirketin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesine devam edeceğini ifade eden Zadil, şu ifadeleri kullandı:
“Sağlam temellere sahip çıkarak, kuvvetli bir strateji eşliğinde, kurumsal yapıyı ve şeffaflığı koruyacağız. Sağlıklı ve sürdürülebilir büyüyeceğiz. FAVÖK, net işletme sermayesi, büyüme dengesini gözeteceğiz. Ürünlerimizi kullanan herkesi dört kulak dinleyeceğiz. İhracatta büyüyeceğiz, Türk kahvesi misyonumuzu sürdüreceğiz. Ar-Ge ve inovasyona hep odaklanacağız. Halka açılarak başarılarımıza yeni ortaklar davet ettik talep toplama sürecinde hisselerimize ilgi gösteren bize destek veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum.”
“Halka açılmak isteyen sirketlere de ilham vereceğini düşünüyoruz”
Halka arza aracılık eden Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Yılmaz Arısoy törendeki konuşmasında, “Yapı Kredi Yatırım olarak, liderliğini yürüttüğümüz ve bu yıl gerçekleşen en yüksek talep tutarlı arz olan Arzum halka arzını, geniş bir katılımla başarılı bir şekilde tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte destek veren 22 kurumdan oluşan konsorsiyum üyelerimize ve yatırımcılara teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.
Toplam talebin 11,3 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirten Arısoy, şunları kaydetti:
“Arzın büyük bir kısmının dağıtımının yapıldığı bireysel yatırımcılardan toplam halka arz büyüklüğünün 53,6 katı talep geldi. 207 bin farklı bireysel yatırımcının, yatırım ve emeklilik fonlarının ağırlıkta olduğu 243 kurumsal yatırımcının talepte bulunduğu bu geniş katılımlı işlemin önümüzdeki dönem için de referans niteliğinde olmasını bekliyor, Arzum halka arz sürecinin borsamızda halka açılmak isteyen şirketlere de ilham vereceğini düşünüyoruz. Süreçte yönlendirmeleriyle destek veren Sermaye Piyasaları Kurulu ve Borsa İstanbul’a teşekkür ediyoruz.”
Arısoy, “Yapı Kredi Yatırım olarak, bu yıl TSPB tarafından verilen Borsa İstanbul Pay piyasaları ve VIOP piyasalarında en yüksek işlem hacmine sahip lider aracı kurum ödüllerini almış bir kurum olarak, böyle başarılı bir halka arza aracılık yapmaktan, sermaye piyasalarımızın gelişmesine katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz” değerlendirmesinde bulundu.