İngiliz süper otomobil üreticisi için ilk olarak 577 beygir güç üreten 3.0 litrelik yeni bir V-6 ile; ilk takılabilir hibrit model; ve ilk olarak şirketin yeni MCLA mimarisi tarafından desteklendi.
McLaren geçmişte 177 hp elektrik motoru içeren 2014 P1 gibi hibrit modeller üretti , ancak burada ilk kez görülen yeni Artura, İngiliz süper otomobil üreticisi için yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor. Bu, McLaren’in ilk plug-in hibrid, yeni geliştirilmiş 3.0 litrelik V-6 motoru kullanan ilk model ve ayrıca şirketin elektrikli güç aktarma organlarını barındırmak için tasarlanan yeni MCLA mimarisinin ilk modeli olacak. Artura’nın istatistiklerinin çoğu ikna edici, ancak en ilginç olanı, iddia edilen 3303 kiloluk boş ağırlık. McLaren patronu Mike Flewitt, bir eklentinin bir ağırlık cezası taşıması gerektiği konusunda bizi uyardı, ancak şirketin rakamlarına göre, bu etkileyici şekilde mütevazı bir eklenti. Elektrikli bileşenlerin kütlesi toplamda 287 pound ekledi, ancak hem daha hafif bir yapı hem de Sports Serisindeki 3.8 litrelik V-8’den 110 pound daha hafif olan daha küçük V-6 ile başka yerlerde kütle tasarrufu sağlandı. Tamamı alüminyum olan V-6, silindir sıraları arasında 120 derecelik geniş bir açıya sahip ve silindir gövdesinin içine yerleştirilmiş ikiz turboşarjlar vardır. Devir sınırı 8500 rpm’dir, V-8 ile aynıdır ve motor 577 beygir gücü ve 431 pound-feet tork zirveleri yapar. Bu, 94 beygir gücü ve 166 pound-feet ekleyebilen, şanzıman muhafazasının içinde bulunan bir elektrik motoruyla birlikte çalışır. McLaren, 671 beygir gücü ve 531 pound-feet toplam sistem çıkışı zirvelerini iddia ediyor; birleşik tork tepe noktası, çıktı “güç aktarım mekanizmasının çalıştırılabilirlik özelliklerini optimize etmek” ile sınırlı olduğundan her iki tarafın toplamından daha azdır.
E-motorun kendisi, ferrari SF90’dakine benzer, son teknoloji ürünü bir “eksenel akı” birimidir ve araca kendi başına yardım veya güç katabilir. 7,4 kWh lityum iyon pil takımı 194 pound ağırlığında ve yolcu bölmesinin arkasına yerleştirilmiş. McLaren, bir EVSE kablosu ve Avrupa test metodolojisine göre 19 millik bir elektrik menzili kullanarak yüzde 80 şarj için 2,5 saatlik bir süre iddia ediyor.
Nihai performans rakamları henüz açıklanmamasına rağmen, McLaren, Artura’nın sıfırdan 60 mil / saate kadar olan testi 3,0 saniyede gönderebileceğini ve dinlenme durumundan 8,3 saniyede 124 mil / saate ve 21,5 saniyede sıfırdan 186 mil / saate çıkabileceğini tahmin ediyor. . En yüksek hız elektronik olarak 205 mil ile sınırlandırılacaktır. Yalnızca elektrikli modda en yüksek hız, daha mütevazı bir 81 mil / saattir. Artura ayrıca yeni bir sekiz vitesli çift debriyajlı şanzıman alıyor – önceki McLaren yol arabalarında yedi vitesli araçlar vardı – sürücü yeni bir elektronik olarak kontrol edilen kilit diferansiyeliyle arka aksa ulaşıyor. Bu, daha güçlü McLaren modellerinin sık sık sağlamakta zorlandığı bir şey olan sert virajlarda çekişi iyileştirecektir . SF90’da olduğu gibi, mekanik geri vites yoktur; Artura her zaman elektrik gücüyle yedeklenir.
Yeni otomobilin tasarımı, birkaç tanıdık McLaren temasına dayanıyor, ancak hoş bir şekilde. Artura, daha pahalı 720S ile neredeyse tamamen aynı uzunluktadır.. 179.0 inçte, yeni araba aslında 0.2 inç daha uzundur, ancak sıkıca sarılmış oranları ve agresif aerodinamik eksikliği, daha kısa göründüğü anlamına gelir. McLaren’in tasarım direktörü Rob Melville, pürüzsüzleştirilmiş konturları “teknik heykel” olarak nitelendiriyor ve alışılmadık bir şekilde bu kadar güçlü bir şey için aktif aerodinamik veya hareketli yüzeyler yok. 570S ile karşılaştırıldığında, Artura’nın yan havalandırmaları daha organik bir şekle kavuştu, aynı zamanda tasarım açısından Porsche’nin RS 911’lerinde kullanılanlara benzer çamurluk üstü hava menfezlerinin hoş bir şekilde eklenmesini sağladı. Sözde “göz soketi” farları 570S’den daha küçüktür ve tamamen LED unsurları içerir. Arkada, ultra dar arka lambalar, aynı zamanda ikiz egzoz borularını da barındıran lazerle kesilmiş bir ağ ızgaranın içinde yer alıyor.