Batı Karadeniz Bölgesinde, Bolu il sınırları içinde zengin bir bitki örtüsüne sahip Yedigöller Milli Parkı, kuzeyden güneye doğru sıralanmış 7 gölden oluşmaktadır.
Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl’den oluşan göller, kayan kütlelerin vadilerin önünü kapatması ile oluşmuş ve bulunduğu yöreye ismini vermiştir. 1965 yılında milli park ilan edilen Yedigöller; 2019 hektarlık alanı kaplayan doğaseverler için bir yeryüzü cenneti. Yer altından geçişlerle birbirine bağlanan göllerin çevresinde, köknar, kayın, çam, meşe, gürgen gibi ağaç türleri bulunuyor. Türkiye’nin en güzel orman alanlarından özellikle fotoğraf meraklıları için en gözde yerlerden biri olan Yedigöller’in gezilecek yerlerini haberimizde bulabilirsiniz…
Yedigöller’de gezilecek yerler
Büyükgöl
Milli parkın en büyük gölüdür. Yaklaşık 25.000 metrekare alana sahiptir. En derin noktası ise 16 metredir. Büyükgöl, Yedigöller’de canlı alabalık yetiştirilmesi için damızlık amaçlı kullanılmaktadır.
Seringöl
1.800 metrekare büyüklüktedir. Bir heyelan gölüdür ve Büyükgöl’ün kuzeyinde yer alır.
Deringöl
Derinliği birçok noktada 10 metreyi bulan göl 15.000 metrekare olmakla birlikte Büyükgöl’e bağlıdır. Gölün etrafındaki patikada doğa yürüyüşü yapılabilir. Bu gölde avlanmak serbesttir.
İncegöl
Uzun ve ince yapısından dolayı bu ismi almıştır. 1.000 metrekare genişliğindedir.
Sazlıgöl
Tamamı sazlıklardan oluşan göl 6.000 metrekare genişliğe sahiptir.
Nazlıgöl
16.000 metrekare genişliğe sahip olan göl dibinden sızdırdığı suyun yüzeye çıkarak şelale oluşturmasından dolayı aynı zamanda Şelale Gölü ismi ile de anılmaktadır.
Kurugöl
Yağışların yüksek olduğu dönemde Nazlıgöl’ün taşkınıyla beslenen bir göl olduğu için çoğunlukla kurudur. 150 metrekare genişliğinde olan göl yılın belli aylarında su ile dolmaktadır.
Kapankaya Tepesi