Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, Birleşik Arap Emirlikleri’nde devam eden doğal gaz ve offshore petrol projeleri kapsamında toplam 5,3 milyon dolar değerinde iki yeni sözleşmeye imza attı.
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. (HRKET), uluslararası operasyonlarını yeni projelerle güçlendiriyor. Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yürüttüğü faaliyetler kapsamında toplam 5,3 milyon dolar bedelli iki yeni sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.
İlk sözleşme, Hareket Proje ile Aesen Pte. Ltd. arasında imzalandı. BAE’de yürütülen Hail & Ghasha doğal gaz geliştirme projesi kapsamında şirketin ekipman parkında bulunan iki adet 330 class barge’ın kiralanmasını içeren anlaşmanın süresi altı ay, toplam bedeli ise 3,1 milyon dolar olarak açıklandı.
Şirketin ikinci sözleşmesi ise McDermott International ile gerçekleştirildi. Umm Shaif offshore petrol sahasının uzun vadeli geliştirme projesi (Umm Shaif LTDP 2) kapsamında Hareket Proje, mühendislik çalışmalarının yanı sıra vinç kiralama hizmeti sunacak.
Altı ay süreli ikinci sözleşmenin toplam bedeli 2,2 milyon dolar olarak belirlendi.
Böylece Hareket Proje’nin BAE’de üstlendiği iki yeni işin toplam sözleşme büyüklüğü 5,3 milyon dolara ulaştı. Şirket, söz konusu anlaşmaların Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki mevcut faaliyetlerinin ve uluslararası projelerdeki iş hacminin devamlılığına katkı sağlamasının beklendiğini bildirdi.

